Des de Belgrad...: Conclusions de la primera ronda d'assaigs

dijous, 15 de maig del 2008

Conclusions de la primera ronda d'assaigs

Des que tenim semifinals al Festival, sempre hi ha algun país amb grans expectives ques queda en el camí. Aquest any, la premsa està ansiosa de saber qui serà.

En la primera semifinal, des del meu punt de vista, destaquen Grècia, Rússia, Armènia i Irlanda. Bòsnia i Azerbaijan tot i no tenir cançons ben valorades tenen un espectacle que si més no criden l'atenció. Per omplir un possible top 10, Romania, Finlàndia, Noruega i Polònia serien les que crec que tindrien més opcions. Hi haurà sopreses, perquè aquest any s'ha volgut separar els països per tal d'evitar els vots tradicionals i aquells que per proximitat geogràfica eren habituals.

En la segona semifinal hi ha més cançons de farciment, però amb més cançons punteres. Destacaria Suècia, Turquia, Ucraïna, Bielorússia i Portugal. Per omplir el top 10 m'atreviria a dir que podrien passar Xipre, Dinamarca, Suïssa, Islàndia i Geòrgia. Com he dit abans, a mig camí es quedarà algunes de les preferides pels eurofans, i apostaria que Islàndia i Suïssa no passaran.

Dissabte assajaran els 5 finalistes Regne Unit, Espanya, França, Alemanya i Sèrbia.
Aquest últim és l'únic que a priori, destaca entre la premsa acreditada.