Des de Belgrad...: 2n assaig general de la Final

divendres, 23 de maig del 2008

2n assaig general de la Final

Marija Serifovic, guanyadora de l'any passat, obre el Festival d'Eurovisió amb una versió de Molitva continuant amb un altre tema del seu nou disc. He de dir que, les introduccions de les dues semifinals m'han agradat molt més que no pas la de la final.
Fins i tot, l'actuació durant el temps de votació, no és tan impressionant com a les semifinals, des del meu punt de vista. Tot i així, Goran Bregovic fa una interpretació excel·lent.

Al centre de premsa, qui va encertat 9 dels 10 finalistes de la primera semifinal, i 6 de 10 de la segona, prediu que la guanyadora será Portugal: tant de bo. Així està de moment la votació entre els acreditats:
1. Portugal
2. Serbia
3. Ucraïna
4. Suècia
5. Grècia
6. Israel
7. Islàndia
8. Turquia
9. Azerbaidjan
10. Rússia
...
20. Espanya

Sembla que els Chiki Chiki no té l'acceptació esperada, però personalment, l'actuació no té desperdici, és molt divertida.
Crec que Suècia i Grècia són aquelles que estan en llocs privilegiats i segons els espectadors que tenia al costat, no eurofans ni premsa, eren les que més els agradaven.

Veurem com va demà la votació, que recordem, no serà com a les semifinals on els països estaven dividits, per tant, trobarem vots en blocs com el nòrdic i l'eslau.
Però no ens enganyem, si ja es votaven entre ells per afinitat cultural, cosa normal, aquest any serà més marcat perquè tots tenen cançons bones. Amb tot, crec que hi haurà molt poca diferència de punts entre les primeres posicions.